Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
O producentach

 Chludowo Swojski Kurczak  

 

Lekkostrawny 

Tradycyjny

 Bez konserwantów 

Świeży 

 

  • dobrze przyswajalny 
  • niska zawartość tłuszczu
  • naturalne źródło białka, witamin A i B
  • chów ściółkowy na dużej przestrzeni
  • pasze i zboża polskiego pochodzenia
  • naturalne preparaty wspierające odporność (czosnek, zioła)
 
  • bez konserwantów i polepszaczy smaku
  • tradycyjny sposób przygotowania
    bez dodatkowej wody (mięso nie jest nastrzykiwane)
 
  • produkcja wyłącznie na zamówienie
  • nieprzerwany ciąg chłodniczy
  • codziennie dostarczany do sklepów i punktów sprzedaży
 

 

         

http://www.swojskikurczak.pl/ 

 

Potaśnia – Nowicki Naturalnie

WĘDLINY SPRZED LAT - NIECH SMAK BĘDZIE DUMĄ!"Odkąd sięgam pamięcią zawsze w domu na stole królowały wędliny mojego taty, a ja jako mały chłopiec zastanawiałem się, dlaczego moi rodzice tak rzadko kupowali w sklepie gotowe kiełbasy i szynki. Wydawało mi się wtedy, że prościej jest kupić niż godzinami wytwarzać w domu. Kiedy pytałem o to ojca - zawsze odpowiadał: „nie ma to jak własny wyrób – kiedyś to zrozumiesz”. I po latach zrozumiałem... Nigdzie przecież nie można kupić smaku domowych wyrobów mięsnych. Kilka lat temu poprosiłem ojca, aby przekazał mi swoją wiedzę (zdobytą w renomowanym Krotoszyńskim Technikum Mięsnym i potem podczas długich lat doświadczeń) i pokazał jak się robi DOBRĄ WĘDLINĘ, taką o której starsi ludzie mówią, że ma „przedwojenny smak” lub, że jest po prostu „prawdziwa”. … i tak zacząłem robić domowe, pyszne, naturalne, zdrowe i dobrze przyprawione wędliny. Cały czas, jednak, pod bacznym okiem mojego taty. Doświadczenie kilku pokoleń (pradziadka, dziadka i mojego ojca) pozwoliło mi stworzyć mały, lokalny i nietuzinkowy zakład.Nasze wyroby są w stu procentach wytworzone naturalnie. Nie dodajemy barwników, ulepszaczy smakowych, substancji mięso zastępczych, sztucznych aromatów, białek oraz środków poprawiających wiązanie wody. Naturalnym konserwantem naszych produktów jest sól oraz peklosól, które wykorzystujemy w długim procesie peklowania mięs. Starannie wyselekcjonowane mięso użyte do produkcji pochodzi z małej, lokalnej ubojni. Przyprawy takie jak: kolendra, majeranek, kardamon, czosnek, jałowiec, kminek, gałka muszkatołowa nadają naszym wędlinom niepowtarzalnego smaku. Niesamowitego aromatu nadaje naszym produktom długotrwały proces wędzenia naturalnego drewnem olchowym. Co nas wyróżnia od innych – SERCE, które wkładamy do naszej pracy, która w znacznej części jest wykonywana ręcznie."

Jacek Nowicki

źródło: http://nowickinaturalnie.pl/ 

      

       

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl